Geplaatst op

Herfsttijd is appeltijd

Voor deze appelschotel heb je maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig die je snel in je voorraad kunt vinden. Met vanillesuiker en amandelen smaakt dit warme appelgenot heerlijk als zoete lunch – u moet het proberen!

Recept

800 g appels
4 eieren (maat M)
120 gr. suiker
1 pakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
300 ml melk
120 gr. meel (type 405)
100 gr. boter
60 gr. amandelschilfers
30 gr. poedersuiker

Was de appels, wrijf ze droog en snijdt ze in vier delen. Snijd het klokhuis eruit en snijd de appels in dunne plakjes. Meng de eieren in een kom met de suiker, de vanillesuiker en de kaneel. Roer de melk er met een klopper door.

Verwarm de oven voor op 175 graden (ventilatoroven 155 graden). Voeg met behulp van een fijne zeef de meel toe en roer de meel erdoor. Smelt de boter in een steelpan. Vet een ovenschaal in met wat gesmolten boter. Voeg de resterende boter toe aan de ei-melk en roer er krachtig doorheen.

Doe de appels in de voorbereide ovenschaal, giet de ei-melk erover en meng dit goed door elkaar. Strooi de amandelen over de bovenkant en bak de appelschotel ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de appelschotel na het bakken met poedersuiker en serveer de appelschotel lauwwarm. Hmmm… lekker!